Muziek

Vanaf 1977 zong ik in verschillende bands: 'De Roomsoezen', 'De IJsbrekers', 'The Jewels': blues, ballads, soul en rhythm en blues.

Deze activiteiten leidden tot de oprichting van een orkest in 1984: 'Orkest Boulevard of Broken Dreams' - een orkest van twaalf musici en 4 vocals - genoemd naar de titel van de song 'Boulevard of Broken Dreams' (tekst Al Dubin, muziek Harry Warren) uit de film 'Moulin Rouge' 1934.

Het Orkest had concerten in Nederland, België, Duitsland en Canada van 1984-1987. 

It’s the Talk of the Town
'It's The Talk Of The Town' 1985


‘Humming to Myself’  ©1932
Lyrics - Sammy Fain, Herb Magidson, Monty Siegel.
Arranged by Lucas Asselbergs.
Vocal - Carine Wintermans.
Featuring - Wouter van Bemmel, trompet, Roland Brunt, tenor sax.

Got the South In My Soul
'Lonely Avenue' 1986


‘Walking by the River’  ©1940
Music - Una Mae Carlisle
Lyrics - Robert Sour.
Arranged by Wouter van Bemmel.
Vocal - Carine Wintermans.
Featuring - Roland Brunt, bass sax.

More Than You Know
'Dancing With Tears In My Eyes' 1987


‘Got the South In My Soul’  ©1932
Music - Victor Young.
Lyrics - Ned Washington and Lee Wiley.
Vocal - Carine Wintermans.
Featuring - Boris Van Der Lek, tenor sax, Egbert Kreiken, violin.

Distribution: www.bastamusic.com


Orkest Boulevard of Broken Dreams

Het Boulevard of Broken Dreams Orkest is geworteld in enkele Nederlandse bands, waar het rond 1984 uit voort kwam. Geinspireerd door Ton van Bergeijk en Gert-Jan Blom, had het orkest zijn optredens tijdens het jaarlijks reizende festival, dat zijn naam ontleent aan dit orkest: het Boulevard of Broken Dreams festival. 

Een 'Broken Dream' song is meer dan alleen een droevige ballade. De teksten weerspiegelen zowel de hoge verwachtingen van liefde als de ultieme teleurstelling van de hoofdpersoon; een wens die nooit in vervulling kan gaan. Deze songs zijn eenzame, verloren, desolate songs, tot in de perfectie uitgevoerd door musici, die specifiek voor dit type muziek bijeengebracht zijn. 

Het Orkest beleefde zijn premiere in het Amsterdamse Boulevard of Broken Dreams Festival in 1984, dat op grotere schaal werd vervolgd in 1985, 1986 en 1987. 

Het repertoire is samengesteld door Gert-Jan Blom, die als een muziek archeoloog, vele voor-oorlogs geschreven, verborgen juwelen van gebroken harten songs tevoorschijn haalde.

Boulevard of Broken Dreams Orchestra